Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 közepes burgonya
  • 0,5 kg darált hús (csirkemell, sertés comb, pulyka, stb, ízlés szerint)
  • 15 dkg sajt (pl. trappista)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1.5-2 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • bors
  • só
  • petrezselyem levél
  • olaj

Elkészítése

A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a húsos ragut: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és folyamatosan kevergetve készre pirítjuk.

Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a vizet, a tejszínt és a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd az egészet alaposan összeforraljuk.

A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és a harmadát egy tűzálló tál aljára terítjük. Rákanalazzuk a húsos massza harmadát, majd ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A sajtot lereszeljük, és a tetejére szórjuk. Az ételt 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a massza elkezd forrni. Ekkor bekapcsoljuk a légkeverőt, vagy kicsit feljebb vesszük a hőfokot, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Amikor kihűlt, könnyen szeletelhető. Tejföllel tálalva a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-rakott-krumpli/