Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • köménymag
  • majoránna
  • só
  • 2 dl tejföl
  • 3 db burgonya
  • 1 db tojás
  • finomliszt

Elkészítése

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a darált húst. Felöntjük egy kis vízzel és fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a káposztát és puhára főzzük.

Közben a megfőtt burgonyát áttörjük és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor a káposzta már majdnem puha, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, tejföllel behabarjuk az ételt.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-savanyu-kaposzta-burgonyagomboccal/