Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos tepsis krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csont nélküli, szeletelt sertés rövidkaraj
  • 15 dkg tisztított, felkarikázott krumpli
  • 40 dkg szeletelt császárszalonna
  • 40 dkg tisztított, karikázott vöröshagyma
  • 0,5 csomag sertés fűszerkeverék vagy saját készítésű fűszer
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A fűszerkeveréket (ha por, akkor 2 ek olajjal elkeverjük) és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Ha pác, akkor csak összekeverjük a hússal. 1 órát hagyjuk állni, de legjobb, ha 1 napig hűtőben áll. Pácolás után 2 ek felforrósított olajon hirtelen elősütjük a húsok mindkét oldalát, majd félretesszük.

A tepsit kevés olajjal átkenjük, a szalonna felét egyenletesen elosztjuk az alján, rárakjuk a krumpli felét, sóval enyhén megszórjuk, rátesszük a felvágott hagymát, ezt is megszórjuk kicsi sóval, erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, végül a maradék krumplival az egészet befedjük, sóval borssal megszórjuk, rárakjuk a maradék szalonnacsíkokat, a megmaradt pecsenyelével meglocsolva.

Alufóliával lefedve 190 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20 percig.

Nagyon finom egytálétel.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husos-tepsis-krumpli/