Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsrudak babsalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál finomliszt

Babsalátához

  • 1 fej lilahagyma
  • 1 doboz konzerv bab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése

A darált húst a zúzott fokhagymával, az olajjal, a liszttel és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kis rudakat formázunk belőle, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A babsalátához a konzerv babot leszűrjük, vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A megpucolt és cikkekre vágott lila hagymával összekeverjük. Az olívaolajat a mézzel és a mustárral simára keverjük, majd a babra öntjük, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Tálaláskor a húsrudakat a babsalátával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husrudak-babsalataval/