Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hússal rakott zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldbab
  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd a levét lecsurgatjuk. A vékonyra vert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és az olajban mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük.

Egy tűzálló tál aljára öntjük a pecsenyelevet, erre a zöldbab fele kerül, ráfektetjük a kisütött hússzeleteket, végül az egészet ismét babbal fedjük be.

Leöntjük a tejföl és tojássárgája keverékével, tetejére tördeljük a vajat, és a sütőben alaposan átsütjük, de nem pirítjuk meg. így nagy üveg leszűrt konzerv zöldbabból is készülhet.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hussal-rakott-zoldbab/