Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti rántott sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet trappista sajt (kb.4-5 mm vastag)
  • 4 db főtt tojás
  • 4 szelet sonka
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítése

Először a főtt tojásokat karikákra vágjuk. Két szelet sajt közé egy-egy szelet sonkát és annyi tojáskarikát helyezünk, amennyi ráfér. Ezután a sajtszeleteket duplán panírozzuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.

A panírozásnál először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a sajtot. Ezt követően ismét tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, hogy vastagabb, ropogósabb réteget kapjunk.

A bepanírozott sajtot bő, forró olajban aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a sajt megolvadjon, de a panír ne égjen meg.

Tálalás

Ez az étel tökéletes választás húsvéti maradékok felhasználásához, amikor a főtt tojás és füstölt sonka már nehezen fogy. Különleges és ízletes fogás, amely garantáltan feldobja az ünnepi asztalt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husveti-rantott-sajt/