Elkészítése
Előkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, őrölt fehér borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, hogy kissé megpiruljon. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy serpenyőben vagy sütőben aranybarnára sütjük. A lila hagymát, a fehér hagymát és az újhagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Egy 24×30 cm-es tepsit vékonyan kikenünk étolajjal, majd az aljára szórjuk az apró kockákra vágott bacont. A baconrétegre terítjük a sült burgonya felét, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tepsi alján. A burgonyát az elősütött csirkemell szeletekkel fedjük be, majd erre kerül a szeletelt sonka.
A sonkát beborítjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rászórjuk a háromféle hagymát (lila hagyma, fehér hagyma, újhagyma). A hagymarétegre helyezzük a burgonya másik felét. Az egészet vastagon megkenjük tejföllel, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütési idő alatt a rétegek összeérnek, a sajt aranybarnára pirul.
Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
