Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti tepsis csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 kg burgonya
  • 9 szelet sonka
  • 6 db tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fehérhagyma
  • 0,5 csomag újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • olaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, őrölt fehér borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, hogy kissé megpiruljon. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy serpenyőben vagy sütőben aranybarnára sütjük. A lila hagymát, a fehér hagymát és az újhagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Egy 24×30 cm-es tepsit vékonyan kikenünk étolajjal, majd az aljára szórjuk az apró kockákra vágott bacont. A baconrétegre terítjük a sült burgonya felét, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tepsi alján. A burgonyát az elősütött csirkemell szeletekkel fedjük be, majd erre kerül a szeletelt sonka.

A sonkát beborítjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rászórjuk a háromféle hagymát (lila hagyma, fehér hagyma, újhagyma). A hagymarétegre helyezzük a burgonya másik felét. Az egészet vastagon megkenjük tejföllel, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütési idő alatt a rétegek összeérnek, a sajt aranybarnára pirul.

Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/husveti-tepsis-csirkemell/