Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyros

Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Fasírthoz: 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka) 2 tojás 3 ek kukoricaliszt 2 tk garam masala fűszerkeverék 1 gerezd zúzott fokhagyma zsemlemorzsa a külsejére (opcionális) só, bors ízlés szerint Zöldséges kuszkuszhoz: 1 bögrényi kuszkusz 15 dkg csiperkegomba 2 szál újhagyma fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab) 2 előfőzött cékla 1 tk szárított […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.12.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka)
  • 2 tojás
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 2 tk garam masala fűszerkeverék
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa a külsejére (opcionális)
  • só, bors ízlés szerint

Zöldséges kuszkuszhoz:

  • 1 bögrényi kuszkusz
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
  • 2 előfőzött cékla
  • 1 tk szárított mentalevél
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is