Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai kókuszos dhal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 bögre mung dhal (sárga, hántolt)
  • 0,5 bögre kókuszreszelék
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál ghí vagy kókuszzsír
  • 0,25 teáskanál fekete mustármag
  • 2 db szárított chili
  • 0,5 teáskanál kurkuma

Elkészítése

Forralj fel vizet! A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb 30-40 perc.

Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt. Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki (ehhez érdemes fedőt tenni rá), majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány perc alatt főzd össze.

Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.

Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/indiai-kokuszos-dhal/