Elkészítése
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A tésztához a lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és kevés vízzel, hogy rugalmas állagú tésztát kapjunk. A tésztát fél órát pihentetjük, miközben elkészítjük a zöldséges tölteléket.
A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Egy edényben 5 dkg margarint felolvasztunk, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet, és a felkockázott burgonyát. Az egészet összeforgatjuk, majd hagyjuk hűlni.
A pihentetett tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk, úgy, hogy az oldalát is befedje. A kelkáposztás keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
Egy tálban a 4 tojást elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd ezt a keveréket a zöldségekre öntjük. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt készre sütjük.


