Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indián torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 darab paradicsom
  • 0,5 csomag kakukkfű
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A tésztához a lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és kevés vízzel, hogy rugalmas állagú tésztát kapjunk. A tésztát fél órát pihentetjük, miközben elkészítjük a zöldséges tölteléket.

A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Egy edényben 5 dkg margarint felolvasztunk, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet, és a felkockázott burgonyát. Az egészet összeforgatjuk, majd hagyjuk hűlni.

A pihentetett tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk, úgy, hogy az oldalát is befedje. A kelkáposztás keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

Egy tálban a 4 tojást elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd ezt a keveréket a zöldségekre öntjük. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/indian-torta/