Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Ínyenc töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 nagy, húsos kaliforniai paprika 1 konzerv kukorica 30-40 dkg csirkemell vagy maradék sült 30 dkg reszelt sajt 1 zöldfűszeres sajtkrém (vagy házi sajtkrém) 1 kisebb vöröshagyma snidling 1 alma só őrölt bors 6 tojás (elhagyható) Házi sajtkrém: 450 g kefir 450 g natúr joghurt só snidling géz, amiben csöpöghet Elkészítése: Ha  nincs kéznél […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.03.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 nagy, húsos kaliforniai paprika
  • 1 konzerv kukorica
  • 30-40 dkg csirkemell vagy maradék sült
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 zöldfűszeres sajtkrém (vagy házi sajtkrém)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • snidling
  • 1 alma
  • őrölt bors
  • 6 tojás (elhagyható)

Házi sajtkrém:

  • 450 g kefir
  • 450 g natúr joghurt
  • snidling
  • géz, amiben csöpöghet


Elkészítése:

Ha  nincs kéznél bolti sajtkrém, készíthetünk házilag is. A recept lentebb olvasható.

Előkészület:

Ha nincs itthon maradék sült hús – lehet az csirke, sertés, marha -, tetszés szerinti fűszerezéssel hirtelen lepirítok egy kis csirkemellet. Mindegy milyen formában, a végén úgy is kézzel tépkedem kis darabokra.:)

Ha a csirke lepirult, tegyük félre és készítsük elő a többi hozzávalót: a sajtot nagy lyukú reszelőn le kell reszelni, a kukoricát lecsöpögtetni, az almát a kukoricaszemek méretével azonosra kockázni, a a hagymát finomra vágni, a snidlinget is, és ha a csirke kihűlt, kézzel falatnyi darabokra tépkedni.

Minden összetevőt keverjünk el egy tálban, a sajtkrémet is.

Házi sajtkrém:

A kefirt és a joghurtot egy tálban összekeverem sóval, egy mély lábasba több réteg géz pólyát fektetek egymásra úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak az edényből. Beleöntöm a kefires keveréket, összefogom az anyag 4 sarkát és összekötöm. Egy fakanálra kötöm a kis csomagot és a mély edénybe lógatom vele úgy, hogy ne érjen le az aljára. Körülbelül 10 órán keresztül csöpögtetem, 1-2 óránként szorítva kicsit rajta. Ha kész, sűrű sajtkrém állaga lesz, lágy és nagyon selymes. Egy tálba kanalazom az összes cseppjét, majd hozzáadok tetszés szerinti mennyiségű finomra vágott snidlinget, elkeverem, és hagyom állni egy éjszakát.

Összeállítás:

A paprikák kupakjait levágom, a jó kis ízes, tömör tölteléket sózom, ha kell, majd jól lenyomkodva a paprikába töltöm. Ha a tetején egy kis helyet hagyunk, bele is lehet ütni egy tojást. Tepsibe helyezem a kész paprikákat, ráteszem a kupakjait, majd addig sütöm 180°C fokon, amíg tapintásra már félpuha és ráncos a külseje.

[box style=”info”]Ez a töltelék teljesen egyedi ötlet, tökéletes ízharmónia, a textúrák is nagyon jók együtt, és nagyon jól felhasználhatóak benne maradék sültek is. Viszont variálható bármilyen töltelékkel, de tényleg azt kell mondjam, ez valami fantasztikus.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is