Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Krumplis egytálételek

Irdalt burgonya magyarosan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az irdalt burgonya magyarosan igazi laktató, rusztikus fogás, amelyben a sült burgonya találkozik a füstölt kolbász, szalonna és paprikás szalámi karakteres ízeivel. A fűszerek és a sajt teszik teljessé ezt a tartalmas egytálételt, amely bármikor megállja a helyét egy családi ebéd vagy vacsora részeként.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megtisztítjuk, majd éles késsel körülbelül 3 milliméterenként félig bevagdossuk úgy, hogy alul egyben maradjanak. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A vöröshagymát, a füstölt kolbászt, a szalámit, a szalonnát és a csípős paprikát vékony szeletekre vágjuk. Ezeket tetszőleges sorrendben a burgonyák bevágásaiba illesztjük, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval és rozmaringgal.

A megtöltött burgonyákat az alsó rácson körülbelül 50 percig sütjük, amíg megpuhulnak. Hústűvel könnyen ellenőrizhető az állaguk. Az utolsó 10 percben sajtszeleteket teszünk a tetejükre, hogy ráolvadva ízletesen megkoronázzák az ételt.

Tipp

A töltelékek között variálhatunk: például füstölt húsáruk helyett készíthetjük sült zöldségekkel vagy gombával is, így könnyebb változatot kapunk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt vagy fokhagymás mártogatót, amelyek remekül kiegészítik a burgonya gazdag ízeit.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is