A burgonyákat alaposan megtisztítjuk, majd éles késsel körülbelül 3 milliméterenként félig bevagdossuk úgy, hogy alul egyben maradjanak. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vöröshagymát, a füstölt kolbászt, a szalámit, a szalonnát és a csípős paprikát vékony szeletekre vágjuk. Ezeket tetszőleges sorrendben a burgonyák bevágásaiba illesztjük, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval és rozmaringgal.
A megtöltött burgonyákat az alsó rácson körülbelül 50 percig sütjük, amíg megpuhulnak. Hústűvel könnyen ellenőrizhető az állaguk. Az utolsó 10 percben sajtszeleteket teszünk a tetejükre, hogy ráolvadva ízletesen megkoronázzák az ételt.
Tipp
A töltelékek között variálhatunk: például füstölt húsáruk helyett készíthetjük sült zöldségekkel vagy gombával is, így könnyebb változatot kapunk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt vagy fokhagymás mártogatót, amelyek remekül kiegészítik a burgonya gazdag ízeit.