Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Irdalt burgonya magyarosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db burgonya (személyenként )
  • vöröshagyma
  • füstölt kolbász
  • paprikás szalámi
  • füstölt szalonna
  • zöldpaprika
  • sajt
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring
  • kevés olívaolaj

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megtisztítjuk, majd éles késsel körülbelül 3 milliméterenként félig bevagdossuk úgy, hogy alul egyben maradjanak. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A vöröshagymát, a füstölt kolbászt, a szalámit, a szalonnát és a csípős paprikát vékony szeletekre vágjuk. Ezeket tetszőleges sorrendben a burgonyák bevágásaiba illesztjük, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval és rozmaringgal.

A megtöltött burgonyákat az alsó rácson körülbelül 50 percig sütjük, amíg megpuhulnak. Hústűvel könnyen ellenőrizhető az állaguk. Az utolsó 10 percben sajtszeleteket teszünk a tetejükre, hogy ráolvadva ízletesen megkoronázzák az ételt.

Tipp

A töltelékek között variálhatunk: például füstölt húsáruk helyett készíthetjük sült zöldségekkel vagy gombával is, így könnyebb változatot kapunk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt vagy fokhagymás mártogatót, amelyek remekül kiegészítik a burgonya gazdag ízeit.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/irdalt-burgonya-magyarosan/