Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Isteni csirkés rakott

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg krumpli 10 db tojás 2 dl főzőtejszín 10-15 dkg sajt 15 dkg margarin 1 nagy fej hagyma 1 nagy, vagy 2 db kisebb csirkemell Csirke fűszerkeverék (vagy majoránna,só,bors,bazsalikom) Tepsis húsos burgonya alap (Maggi) Kevés olaj Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andi_Sz
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10-15 dkg sajt
  • 15 dkg margarin
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy, vagy 2 db kisebb csirkemell
  • Csirke fűszerkeverék (vagy majoránna,só,bors,bazsalikom)
  • Tepsis húsos burgonya alap (Maggi)
  • Kevés olaj


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A tojásokat pedig keményre főzzük. A csirkemellet vékony négyzetekre szeleteljük, majd a hagymát minél vékonyabb csíkokra vágjuk és üvegesre pirítjuk kevés olajon

Ha a hagyma már kész, a felszeletelt csirkemellet beletesszük és fehéredésig főzzük, majd befűszerezzük. Egy kis pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, de túl sok felesleges víz maradna rajta, akkor azt még elfőzzük. (Már fedő nélkül).

A krumplit leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl megpucoljuk a főtt tojásokat, és előveszünk egy nagyobb tepsit. A tepsi aljára kisebb kockákba margarint vágunk. (Erre 10 dkg menjen el kb.) Ha a krumpli már kihűlt, karikákra vágjuk a tepsi aljára. Erre kerül a csirkemell a szaftjával együtt, majd a húsra a főtt tojásokat karikázzuk, és ismét egy réteg karikára vágott krumplival zárjuk.

A tepsis húsos burgonya alapot habverővel csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel. Ezzel lelocsoljuk az egész tepsi tartalmát.

A maradék margarint szintén kis kockákba vágjuk fel a tetejére.

Zárásként sajtot reszelünk rá.

[box style=”info”]A margarin mindenképp fontos, hiszen a krumpli sok nedvességet szív el, és ettől lesz szaftos.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andi_Sz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is