Elkészítése
A hagymát, fokhagymát, répát és zellert finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk.
Egy fazekat közepes lángra teszünk, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, és rádobjuk az összes felaprított zöldséget.
Rászórjuk a chilit, a római köményt, a fahéjat, egy nagy csipet sót és borsot. Időnként megkeverve körülbelül 7 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak, és egy kis színt kapnak.
Hozzáadjuk az előző este beáztatott csicseriborsót (használhatunk konzervet is, de az jóval drágább), a leszűrt babot és a paradicsomkonzerveket.
Beletesszük a darált húst, majd egy konzervdoboznyi vízzel felöntjük a fazék tartalmát. A koriander szárát apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk.
Rálocsoljuk a balzsamecetet, majd ha szükséges, tovább ízesítjük sóval és borssal. Felforraljuk, ezután takarékra vesszük a lángot, és félig lefedve, gyöngyözve főzzük körülbelül 1 órán keresztül. Közben ügyelünk rá, hogy ne égjen le.
Tálalhatjuk főtt rizzsel, kenyérrel vagy kuszkusszal.
Az asztalra kis tálkában odakészítjük a chilit, a joghurtot, a guacamolét és pár gerezd lime-ot. A kész chili con carnét megszórjuk az aprított korianderlevéllel.
