Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jamie Oliver chili con carnéja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zeller
  • 2 db kápia paprika
  • olívaolaj
  • 1 púpozott kávéskanál chilipor
  • 1 púpozott kávéskanál római kömény (mozsárban zúzva)
  • 1 púpozott kávéskanál fahéj
  • só
  • őrölt bors
  • 40 dkg csicseriborsó
  • 40 dkg babkonzerv
  • 80 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 csokor koriander
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • natúr joghurt
  • guamacole
  • lime

Elkészítése

A hagymát, fokhagymát, répát és zellert finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk.

Egy fazekat közepes lángra teszünk, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, és rádobjuk az összes felaprított zöldséget.

Rászórjuk a chilit, a római köményt, a fahéjat, egy nagy csipet sót és borsot. Időnként megkeverve körülbelül 7 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak, és egy kis színt kapnak.

Hozzáadjuk az előző este beáztatott csicseriborsót (használhatunk konzervet is, de az jóval drágább), a leszűrt babot és a paradicsomkonzerveket.

Beletesszük a darált húst, majd egy konzervdoboznyi vízzel felöntjük a fazék tartalmát. A koriander szárát apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk.

Rálocsoljuk a balzsamecetet, majd ha szükséges, tovább ízesítjük sóval és borssal. Felforraljuk, ezután takarékra vesszük a lángot, és félig lefedve, gyöngyözve főzzük körülbelül 1 órán keresztül. Közben ügyelünk rá, hogy ne égjen le.

Tálalhatjuk főtt rizzsel, kenyérrel vagy kuszkusszal.

Az asztalra kis tálkában odakészítjük a chilit, a joghurtot, a guacamolét és pár gerezd lime-ot. A kész chili con carnét megszórjuk az aprított korianderlevéllel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/jamie-oliver-chili-con-carneja/