Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Juhtúrós-szalonnás puliszka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 100 g kukoricadara 100 g kukoricaliszt 100 g kockára vágott húsos szalonna 1 kis fej vöröshagyma 100 g juhtúró zsír vaj só bors Elkészítése: A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük. 10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2015.01.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g kukoricadara
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g kockára vágott húsos szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 100 g juhtúró
  • zsír
  • vaj
  • bors


Elkészítése:

A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.

10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.

Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is