Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Juhtúrós sztrapacska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet feltesszük forrni. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Miközben a szalonna pirul, megpucoljuk a krumplit, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, körülbelül 2 teáskanál sót, majd összekeverjük a liszttel. Amikor a szalonna szépen megpirult, hozzáadjuk a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt, majd addig főzzük, amíg a juhtúró elolvad. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A vizet feltesszük forrni. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Miközben a szalonna pirul, megpucoljuk a krumplit, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, körülbelül 2 teáskanál sót, majd összekeverjük a liszttel.

Amikor a szalonna szépen megpirult, hozzáadjuk a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt, majd addig főzzük, amíg a juhtúró elolvad. A juhtúró önmagában is sós, de szükség esetén még sózhatjuk.

A bekevert tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, még egy picit tovább főzzük, majd leszűrjük, és hozzáöntjük a szalonnás-juhtúrós masszához.

A kész masszát egy jénai tálba öntjük. A tetejére tejfölt kenünk, befedjük bacon szalonnával, majd körülbelül 15 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Szlovák Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is