Elkészítése
A vizet feltesszük forrni. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Miközben a szalonna pirul, megpucoljuk a krumplit, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, körülbelül 2 teáskanál sót, majd összekeverjük a liszttel.
Amikor a szalonna szépen megpirult, hozzáadjuk a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt, majd addig főzzük, amíg a juhtúró elolvad. A juhtúró önmagában is sós, de szükség esetén még sózhatjuk.
A bekevert tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, még egy picit tovább főzzük, majd leszűrjük, és hozzáöntjük a szalonnás-juhtúrós masszához.
A kész masszát egy jénai tálba öntjük. A tetejére tejfölt kenünk, befedjük bacon szalonnával, majd körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
