Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 40-50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 kis doboz tejföl
  • kolozsvári szalonna (vagy bacon)
  • só

Elkészítése

A vizet feltesszük forrni. Közben a szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Miközben a szalonna pirul, megpucoljuk a krumplit, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, körülbelül 2 teáskanál sót, majd összekeverjük a liszttel.

Amikor a szalonna szépen megpirult, hozzáadjuk a juhtúrót és a nagy doboz tejfölt, majd addig főzzük, amíg a juhtúró elolvad. A juhtúró önmagában is sós, de szükség esetén még sózhatjuk.

A bekevert tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, még egy picit tovább főzzük, majd leszűrjük, és hozzáöntjük a szalonnás-juhtúrós masszához.

A kész masszát egy jénai tálba öntjük. A tetejére tejfölt kenünk, befedjük bacon szalonnával, majd körülbelül 15 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska/