Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg kacsa zúza 50 dkg kacsa szív 1 ek zsír 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kk pirospaprika 1 tk borsikafű 1 kk köménymag 1 dl vörösbor 1 tk mustár 5 dkg szeletelt bacon szalonna 1 paradicsom 2 kápia paprika ízlés szerint só ízlés szerint őrölt bors Elkészítése: A zúzát és szívet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsa zúza
  • 50 dkg kacsa szív
  • 1 ek zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 kk köménymag
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk mustár
  • 5 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 1 paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors


Elkészítése:

A zúzát és szívet megtisztítom, feldarabolom.

A zsíron megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, a paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.

Beleteszem a zúzát, a szívet és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, köménnyel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.

Aláöntöm a bort, és a húsok puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

Önálló ételként friss kenyeret, vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet egy főzeléknek is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is