Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztaágyon sült fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 2 kávéskanál majoránna
  • vagy olaj vagy zsír a sütéshez
  • 500 g savanyú káposzta
  • ízlés szerint szalonna

Elkészítése

Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.

Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.

A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.

180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.

Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztaagyon-sult-fasirt/