Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás, babos pulykanyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg pulykanyak
  • 20 dkg tarkabab (nem kell beáztatni a babot)
  • 20 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 10 szem bors
  • 4 darab babérlevél
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • só
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A konyhakészre előkészített pulykanyakat daraboljuk fel.

A szalonnát vágjuk fel csíkokra, majd pirítsuk meg. A szalonna kiengedett zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg, majd a hagymás alapban keverjük el az őrölt paprikát. Ezután adjuk hozzá a pulykanyakat, a babot és a fűszereket.

Engedjük fel annyi vízzel a pörköltalapot, amennyi ellepi a húst. Lassú tűzön 1,5-2 óra alatt főzzük félig puhára a húst és a babot. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A káposztát adjuk a pörkölthöz, majd fedő alatt főzzük a húst, a babot és a káposztát teljesen puhára.

Az elkészült ételt kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.

Friss kenyérrel és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztas-babos-pulykanyak/