Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás húspogácsák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóc

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 fej káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált hús
  • 30 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • bors ízlés szerint
  • olaj vagy másmilyen zsiradék

Mártás

  • 30 dkg paradicsompaszta
  • 20 dkg tejföl
  • só
  • kevés cukor (kb csipetnyi)
  • 2 dl víz

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.

A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.

A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.

A darált húst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.

A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.

180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztas-huspogacsak/