Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 paprika
  • 4 paradicsom
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • fél fej káposzta
  • 1 szál füstölt kolbász
  • só
  • pirospaprika


Elkészítése:

A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk.

A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát.

Ezután kb negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő. Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.

Rizzsel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztas-lecso-2/