Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított húst megsózzuk, rászeleteljük a fokhagymát, és fűszerezzük. A fűszerezést egyéni ízlésünk szerint végezzük, ajánlott hozzá például kakukkfű, mustár, kevés méz, különféle borsok vagy kész fűszerkeverékek, pácok. A fűszerezett húst tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet adunk hozzá, majd sütni kezdjük. Közben a káposztát vékonyabb csíkokra vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal és 1-2 evőkanál […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.07.16.

Hozzávalók

Dinszteléshez

Elkészítése

A megtisztított húst megsózzuk, rászeleteljük a fokhagymát, és fűszerezzük. A fűszerezést egyéni ízlésünk szerint végezzük, ajánlott hozzá például kakukkfű, mustár, kevés méz, különféle borsok vagy kész fűszerkeverékek, pácok.

A fűszerezett húst tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet adunk hozzá, majd sütni kezdjük. Közben a káposztát vékonyabb csíkokra vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal és 1-2 evőkanál ecettel, megszórjuk cukorral, sóval, majd közepes lángon megdinszteljük. Kóstoljuk meg, és szükség esetén igazítsunk az ízesítésen. (Új káposztával sötétebb, zöldesebb lehet a szín, de régebbi káposztával szebben mutat.)

Ha a hús megpuhult, a kész káposztát szűrőkanállal a húsra kanalazzuk, egyenletesen eloszlatva. Az egész tetejére rákenjük a nagy pohár tejfölt – akár kettőt is használhatunk, ha gazdagabb ízt szeretnénk.

Végül visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tejföl kicsit megpirul. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült vagy pirított burgonyával, akár héjában sült formában, akár natúran.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is