Elkészítése
A megtisztított húst megsózzuk, rászeleteljük a fokhagymát, és fűszerezzük. A fűszerezést egyéni ízlésünk szerint végezzük, ajánlott hozzá például kakukkfű, mustár, kevés méz, különféle borsok vagy kész fűszerkeverékek, pácok.
A fűszerezett húst tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet adunk hozzá, majd sütni kezdjük. Közben a káposztát vékonyabb csíkokra vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal és 1-2 evőkanál ecettel, megszórjuk cukorral, sóval, majd közepes lángon megdinszteljük. Kóstoljuk meg, és szükség esetén igazítsunk az ízesítésen. (Új káposztával sötétebb, zöldesebb lehet a szín, de régebbi káposztával szebben mutat.)
Ha a hús megpuhult, a kész káposztát szűrőkanállal a húsra kanalazzuk, egyenletesen eloszlatva. Az egész tetejére rákenjük a nagy pohár tejfölt – akár kettőt is használhatunk, ha gazdagabb ízt szeretnénk.
Végül visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tejföl kicsit megpirul. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült vagy pirított burgonyával, akár héjában sült formában, akár natúran.
