Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- bors
- 6 közepes burgonya
- 50 dkg finomliszt
Elkészítése:
A savanyú káposztát megmossuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon, a felaprított szalonnán megfonnyasztjuk.
Rátesszük a fűszerpaprikát és a megmosott savanyú káposztát. Sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a lisztet (galuskatésztánál kicsit hígabb állagút kapjunk). Sós, forró vízbe szaggatjuk.
Ha feljött a víz tetejére, átszedjük a káposztás alapra, és alaposan összekeverjük.


