Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás tutyi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg liszt (attól függően, hogy mennyire lisztes a burgonya)
  • 2 kanál búzadara
  • 2 evőkanál olaj ( vagy 3 dkg zsír)
  • 1 db tojás
  • só

Töltelék

  • 1,5 kg káposzta
  • olaj
  • bors
  • cukor

Elkészítése

A krumplit felkarikázzuk, megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A krumplit ezután elvegyítjük a zsiradékkal, liszttel, darával, sóval, és a tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül három cipót formázunk belőle, és mindegyiket kinyújtjuk.

Közben a legyalult káposztát 2 evőkanál sóval besózzuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a káposztát, és egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajban összekeverjük az 1 evőkanál cukorral. Közepes lángon aranysárgára pirítjuk.

Amikor kihűlt a káposzta, az egyik cipót kinyújtjuk, ráhalmozzuk a káposzta töltelék egyharmadát, és feltekerjük, mint egy bejglit. A feltekert rudat kiolajozott tepsibe tesszük. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, hogy mindhárom cipó a tepsiben legyen.

Sütés előtt megkenjük a tetejüket tojás és egy evőkanál tejföl keverékével, majd a rudakat ujjnyi vastagságúra vágjuk, hogy jobban átsüljenek. Nagy lángon sütjük kb. 40 percig, amíg a tetejük aranysárga nem lesz.

Tálaláskor tejfölt is tehetünk a tetejükre, hogy még finomabbak legyenek. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztas-tutyi/