A krumplit felkarikázzuk, megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A krumplit ezután elvegyítjük a zsiradékkal, liszttel, darával, sóval, és a tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül három cipót formázunk belőle, és mindegyiket kinyújtjuk.
Közben a legyalult káposztát 2 evőkanál sóval besózzuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a káposztát, és egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajban összekeverjük az 1 evőkanál cukorral. Közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
Amikor kihűlt a káposzta, az egyik cipót kinyújtjuk, ráhalmozzuk a káposzta töltelék egyharmadát, és feltekerjük, mint egy bejglit. A feltekert rudat kiolajozott tepsibe tesszük. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, hogy mindhárom cipó a tepsiben legyen.
Sütés előtt megkenjük a tetejüket tojás és egy evőkanál tejföl keverékével, majd a rudakat ujjnyi vastagságúra vágjuk, hogy jobban átsüljenek. Nagy lángon sütjük kb. 40 percig, amíg a tetejük aranysárga nem lesz.
Tálaláskor tejfölt is tehetünk a tetejükre, hogy még finomabbak legyenek. Jó étvágyat!