Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás tyúk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab tyúk (kb 2 kg-os)
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 15 dkg rizs
  • 1 csokor kapor
  • só
  • bors
  • gulyáskrém

Elkészítése

A zsíron megdinszteljük a megtiszított és finomra vágott hagymát, majd rátesszük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, sót, borsot és gulyáskrémet ízlés szerint. Jól összekeverjük az egészet.

Ezután az átmosott káposzta felét tesszük rá, majd a feldarabolt tyúkot szépen elrendezzük a káposztám és a maradék

káposztával befedjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd rászórjuk a felaprított kaprot is és lefedve főzzük.

Mikor a hús majdnem puha, akkor belekeverjük a rizst is és az egészet készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztas-tyuk/