Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 40 dkg darálthús
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés majoránna

Elkészítése

A káposzta nyolc nagy, külső levelét leszedjük, és kuktában gőzön, vagy fazékban sós vízben néhány percig pároljuk. Közben öt deka szalonnát apróra vágva kiolvasztunk, megpirítjuk benne a hagymát, a hússal, a tojással, a zsemlemorzsával meg a fűszerekkel összegyúrjuk. A húsmasszát négyfelé osztjuk, négy hengert formálunk belőle, és mindegyiket 2-2, egymásra fektetett káposztalevélbe csomagoljuk.

A hengereket vékony szalonnaszeletekkel körültekerjük, és megtűzzük, nehogy a hengerek szétnyíljanak. Az olajat megforrósítjuk, a hústekercseket átsütjük benne, majd egy kevés vizet öntünk alá, és a maradék, laskára vágott káposztával befedve, 40 percig lassan pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, a paradicsompürét a levébe keverjük, és sós vízben főtt burgonyával körítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kaposztatekercs/