Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros sültburgonya kaporszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg szemű újburgonya
  • 1 cs kapor
  • kevés olaj
  • só
  • ételízesítő

A szószhoz

  • 1 csomag kapor
  • kevés olaj
  • ételízesítő
  • só
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítése

Az újburgonyát forró olajban megpirítjuk, amikor készen van, megszórjuk friss apróra vágott kaporral, ételízesítő, pici sóval. Elkészítjük a szószt. Az apróra vágott kaprot egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés liszttel, fölengedjük egy kevés vízzel és a tejföllel. Összeforraljuk és készen is van. Különféle húsokkal kitűnő tavaszi ínyencség.

Sztori: Vasárnap reggel gondolkodtam mit is főzzek az alapanyagaimból amik voltak. Párizsi szeletre gondoltam, de mi legyen a köret? Kapor az van! Semmi petrezselyem. Mivel szeretjük a kaprot gondoltam kipróbáljuk. A párom közben töltött csirkecombot szeretett volna. Oké, gondoltam de kapros körítés lesz. Ezek után nekifogtunk a főzésnek és még a töltelékbe is egy kávéskanálnyi kaprot raktunk. Nagyon ízlett mindenkinek, azt mondtuk ezt máskor is elkészítjük. Igazán finom étel a kapros ételek szeretőinek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kapros-sultburgonya-kaporszosszal/