Elkészítése
A darált húst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a tojással és a kevés olajon üvegesre dinsztelt vöröshagymával. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral.
A zsenge tököket megmossuk, levágjuk a végeiket, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk őket, és kanállal kivájjuk a belsejüket. A tökcsónakokat megsózzuk, majd megtöltjük az előkészített darált húsos töltelékkel.
A kivájt tökdarabkákat egy tepsibe szórjuk, ezekre helyezzük rá a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig pároljuk.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A 30 perc leteltével óvatosan kivesszük a töltött tököket a tepsiből, a tökdarabokhoz keverjük a tejfölös habarást és az aprított kaprot, majd visszahelyezzük a töltött tököket a szaftos alapra. Visszatoljuk a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje és besűrűsödik a mártás.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
