Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros töltött tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db zsenge tök
  • 15 dkg darálthús
  • 15 dkg félig főtt rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma (kockákra vágva)
  • 2 csokor kapor
  • 2 evőkanál tejföl
  • liszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a tojással és a kevés olajon üvegesre dinsztelt vöröshagymával. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral.

A zsenge tököket megmossuk, levágjuk a végeiket, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk őket, és kanállal kivájjuk a belsejüket. A tökcsónakokat megsózzuk, majd megtöltjük az előkészített darált húsos töltelékkel.

A kivájt tökdarabkákat egy tepsibe szórjuk, ezekre helyezzük rá a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig pároljuk.

Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A 30 perc leteltével óvatosan kivesszük a töltött tököket a tepsiből, a tökdarabokhoz keverjük a tejfölös habarást és az aprított kaprot, majd visszahelyezzük a töltött tököket a szaftos alapra. Visszatoljuk a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje és besűrűsödik a mártás.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kapros-toltott-tok/