Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi különleges fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg szárnyas máj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szeletelt bacon
  • 6 dkg kockázott bacon
  • rozmaring
  • füstölt paprika
  • őrölt kömény
  • só
  • bors
  • majoránna
  • borsikafű

Elkészítése

A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk a megtisztított hagymával együtt. A répát meghámozzuk és lereszeljük.

A májon maradt hártyát és egyéb nem odaillő dolgokat levágjuk, megmossuk és kisebb darabokra felvágjuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a kétféle darált húst, hozzáadjuk a kockázott bacont, a zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük a borsikafűvel, majoránnával, rozmaringgal, füstölt és édes fűszerpaprikával, köménymaggal, sóval, borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Alaposan összedolgozzuk a masszát. Végül óvatosan beleforgatjuk a májdarabokat is.

Egy kenyérsütő vagy kalácssütő, hosszúkás formát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélén túllógjon, majd a húsmasszát egyenletesen belenyomkodjuk és alufóliával befedjük.

180 fokos sütőben sütjük 1-1,5 órán át. Ekkor levesszük róla az alufóliát, óvatosan átfordítjuk egy tepsibe és szép pirosra sütjük.

Akkor szeljük, amikor langyosra hűlt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/karacsonyi-kulonleges-fasirt/