Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábés, párolt húsgombócok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg karalábé
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 30 dkg darált hús
  • 1 dl tej
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl kefir
  • só

Elkészítése

A karalábét sós vízben puhára főzzük, majd világos rántással besűrítjük. A húsból, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléből, valamint a tojásból húsmasszát készítünk, és megsózzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és a főzelékbe téve megpároljuk. A tejfölt a kefirrel összekeverjük, majd egy kevés mártással és a karalábéhoz öntjük. Az egészet felforraljuk, és simára keverjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/karalabes-parolt-husgombocok/