Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karcagi töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 dkg zsír
  • 1 evőkanál só
  • 2 dkg őrölt bors
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 nagy fej savanyú káposzta (kb. 1 kg-os)
  • 60 dkg savanyú apró káposzta
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl (l a tálaláshoz)
Karcagi töltött káposzta

Elkészítése

A füstölt húsokat előző nap kiáztatjuk, vagy a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe tesszük. A hagymát felaprítjuk, egy kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd félretesszük. A darált sertéshúst a kolbászhúshoz hasonlóan megfűszerezzük, összekeverjük a dinsztelt hagymával és a tojással, valamint a zsírban pár percig megfuttatott rizzsel.

A káposztaleveleken a vastag eret megvékonyítjuk, hogy könnyebben lehessen összecsavarni. Egy-egy levélbe 1-2 púpozott evőkanálnyi tölteléket teszünk, összesodorjuk, két végén benyomkodjuk, picit meglapítjuk. Egy nagy edénybe alulra tesszük a füstölt húsokat, rá az aprókáposztát – amit félig kinyomkodunk, ha nagyon savanyúnak érezzük. Ezekre helyezzük sorban, szorosan egymás mellé a töltelékeket, majd ismét egy kevés aprókáposztával zárjuk le.

Felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, de a fölötte lévő aprókáposztát még ne. Többször ellenőrizzük, hogy mennyire puha a töltelékben a hús. Mielőtt teljesen elkészülne, az edényt a sütőből kivesszük. A káposztát enyhén világos, paprikás, fokhagymás rántással berántjuk. Tejföllel tálaljuk.

Ennyi hozzávalóból 18-20 töltelék készíthető.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/karcagi-toltott-kaposzta/