Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2 ek só (a karfiol előfőzéséhez)
- 30-40 dkg darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fekete bors (őrölt)
- kevés pirospaprika
- só ízlés szerint
- 6-8 szelet bacon
Elkészítése:
Forraljunk vizet 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt. Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet.
A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágott hagymákkal, gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük.
A karfiolt állítsuk bele egy jénaiba, és tegyük köré a húst.Fedjük le pár szelet baconnel.
200 fokon először lefedve 15-20 percig sütjük, majd amikor levesszük a fedőt, öntsük le róla a levet, és még kb.30 percig tovább sütjük.

