Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiollal töltött fasírozott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 közepes karfiol

Öntet:

  • 5 dkg sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 tojás
  • 1 kk fűszerpaprika


Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.

A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/karfiollal-toltott-fasirozott/