Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 közepes karfiol
Öntet:
- 5 dkg sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 tojás
- 1 kk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.
Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.
A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.