Elkészítése
A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összekeverjük a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Közben az olajon megpároljuk a gombát, és ezt is hozzáadjuk a húskeverékhez.
A káposztafejet sós vízben megabáljuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan szétnyitjuk a káposztaleveleket úgy, hogy a fej egyben maradjon, és a nyílásokba megtömjük a hústölteléket.
Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, és a megtöltött káposztát beleállítjuk. A káposztát zsineggel átkötjük, hogy ne bomoljon szét a sütés közben. A tetejére is szalonnaszeleteket fektetünk, majd körülrakjuk felszeletelt paradicsommal és zöldpaprikával.
Egy kevés maradék húslevest öntünk alá (vagy leveskockával pótoljuk), majd zsírpapírral vagy alufóliával lefedve a sütőben megsütjük. Amikor már majdnem kész, a papírt vagy fóliát levesszük róla, és felső lángon a tetejét szép aranybarnára pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
