Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összekeverjük a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Közben az olajon megpároljuk a gombát, és ezt is hozzáadjuk a húskeverékhez. A káposztafejet sós vízben megabáljuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan szétnyitjuk a káposztaleveleket úgy, hogy a fej egyben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.11.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összekeverjük a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Közben az olajon megpároljuk a gombát, és ezt is hozzáadjuk a húskeverékhez.

A káposztafejet sós vízben megabáljuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan szétnyitjuk a káposztaleveleket úgy, hogy a fej egyben maradjon, és a nyílásokba megtömjük a hústölteléket.

Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, és a megtöltött káposztát beleállítjuk. A káposztát zsineggel átkötjük, hogy ne bomoljon szét a sütés közben. A tetejére is szalonnaszeleteket fektetünk, majd körülrakjuk felszeletelt paradicsommal és zöldpaprikával.

Egy kevés maradék húslevest öntünk alá (vagy leveskockával pótoljuk), majd zsírpapírral vagy alufóliával lefedve a sütőben megsütjük. Amikor már majdnem kész, a papírt vagy fóliát levesszük róla, és felső lángon a tetejét szép aranybarnára pirítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is