Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Katalán töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg főtt marhahús
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • 4 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összekeverjük a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Közben az olajon megpároljuk a gombát, és ezt is hozzáadjuk a húskeverékhez.

A káposztafejet sós vízben megabáljuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan szétnyitjuk a káposztaleveleket úgy, hogy a fej egyben maradjon, és a nyílásokba megtömjük a hústölteléket.

Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, és a megtöltött káposztát beleállítjuk. A káposztát zsineggel átkötjük, hogy ne bomoljon szét a sütés közben. A tetejére is szalonnaszeleteket fektetünk, majd körülrakjuk felszeletelt paradicsommal és zöldpaprikával.

Egy kevés maradék húslevest öntünk alá (vagy leveskockával pótoljuk), majd zsírpapírral vagy alufóliával lefedve a sütőben megsütjük. Amikor már majdnem kész, a papírt vagy fóliát levesszük róla, és felső lángon a tetejét szép aranybarnára pirítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/katalan-toltott-kaposzta/