Elkészítése
A hagymát két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztaleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük. Fél deci vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a tűzről, belekeverjük a felvert tojást, és ízesítjük paprikakrémmel.
A dagadót óvatosan felszúrjuk, és kívül-belül sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A kelkáposztás töltelékkel megtöltjük a dagadót, majd hústűvel vagy konyhai zsinórral összetűzzük, hogy a töltelék benne maradjon.
A maradék forró olajban a húst mindkét oldalán megpirítjuk, majd tepsibe helyezzük. A zsírjával meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül másfél óra alatt pirosra sütjük. A sütés során többször locsolgatjuk a húst, hogy szaftos maradjon.
Tíz percnyi pihentetés után szeleteljük, és tálaljuk.
