Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kellel bélelt dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 80 dkg sertéstagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • só
  • bors
Kellel bélelt dagadó kép

Elkészítése

A hagymát két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztaleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük. Fél deci vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a tűzről, belekeverjük a felvert tojást, és ízesítjük paprikakrémmel.

A dagadót óvatosan felszúrjuk, és kívül-belül sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A kelkáposztás töltelékkel megtöltjük a dagadót, majd hústűvel vagy konyhai zsinórral összetűzzük, hogy a töltelék benne maradjon.

A maradék forró olajban a húst mindkét oldalán megpirítjuk, majd tepsibe helyezzük. A zsírjával meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül másfél óra alatt pirosra sütjük. A sütés során többször locsolgatjuk a húst, hogy szaftos maradjon.

Tíz percnyi pihentetés után szeleteljük, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kellel-belelt-dagado/