Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keltekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéspörkölt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy kelkáposzta
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst megdaráljuk, és összekeverjük a morzsával, az apróra vágott szalonnával, a tojások sárgájával meg kemény habbá vert fehérjével. Sóval, borssal ízesítjük. A kelt sós vízben megfőzzük, leveleire szedjük, és legnagyobb leveleit dupla rétegben, téglalap alakban tiszta, a vaj felével megkent konyharuhára rakjuk.

Erre terítjük a húsmasszát az apróra vágott, maradék kellel rétegezve, hosszúkás cipó formában, majd a kelbe göngyöljük, azután a konyharuhába csomagoljuk. A két végét összekötjük, és a tekercset sós vízben egy óra hosszat főzzük. Meleg tálra borítjuk, a maradék, forró vajjal megöntözzük, és sajtot hintünk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/keltekercs/