Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Receptek marhából

Kemencés pacalpörkölt cserépedényben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 kg pacal 4 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 ek zsír 3 db paprika 1 db chili 3 db paradicsom 3 db babérlevél 2 ek pirospaprika 1 ek majoranna 1 kávéskanál őrölt kömény 1 kávéskanál őrölt bors 2 dl száraz vörösbor só Elkészítése: A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pacal
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 3 db paprika
  • 1 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek majoranna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl száraz vörösbor


Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A pacalt csíkokra vágom, a paprikát és paradicsomot apróra kockázom.

A cserépedénybe teszem az összes hozzávalót elkeverem, ízlés szerint sózom. A chilit egészben a tetejére teszem. 2-3 dl víz elegendő a felöntéshez.

Lefedem és 280 fokos kemencébe tolom. 2 óra főzés után tálalom.

Ha fagyasztott előfőzött pacalt használok, csak fél óra főzés szükséges.

Főtt burgonyával, és/vagy friss kenyérrel tálalom.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is