Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 2 kg burgonya
- 4 sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej lilahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 3 dl rozébor
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára.
A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és elosztjuk rajta a zúzott fokhagymát. Rátesszük a húsokat, a megtisztított és negyedelt sárgarépát, lila és vöröshagymát, majd a bort aláöntjük.
Lefedjük fóliával és 300 fokos kemencébe toljuk (természetesen sütőben is elkészíthető).
90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 30 percig pirítjuk a tetejét.
A húst a velesült körettel tálaljuk.


