Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemencés töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús (lapocka)
  • 1 fej káposzta
  • pirospaprika
  • színes bors
  • só
  • őrölt kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 liter paradicsomlé

Elkészítése

A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdinsztelem.

A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot,a köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.

A káposztát leforrázom és leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezett húst.

Egy kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.

Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órán át bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni, majd visszatenni a kemencébe.

Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.

Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kemences-toltott-kaposzta/