Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai húsos, rizses egytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésdagadó
  • 25 dkg rizs
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kis kanál csili pehely
  • só, őrölt bors
  • kevés olaj
  • kb. 3 dl leves alaplé


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, és felöntjük kevés szójaszósszal.

A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük.

Hozzáadunk egy kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kinai-husos-rizses-egytal/