A bögre 2,5 dl-es.
Mosd meg külön a mungó babot és a rizst is.
Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot. A legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Add hozzá a mungó babot és a sót, pirítsd 1-2 percig. Add hozzá a forró vizet, forrald fel, majd főzd 30 percig.
Add hozzá a rizst és ha szeretnél zöldséget is. Keverd össze és adj hozzá még vizet ha szükséges.
Forrald fel és főzd takarékon 20 percig vagy amíg a rizs meg nem fő.
Ha kész akkor még ízlés szerint sózhatod.
A tetejére tehetsz friss koriander levelet és citrommal, sóval és egy szelet gyömbérrel kínálhatod. Utóbbiak jól segítik az emésztést.